Hvad laver en tømrer?

Arbejdet som tømrer er kendetegnet ved, at man får lov til at arbejde med hænderne. Men, det er meget mere end det, da man som tømrer også er nødt til at kunne tegne og planlægge opgaver ned i detaljen for at sikre, at en given opgave bliver udført korrekt.

Som fagudlært tømrer er det meget almindeligt at komme til at arbejde i byggebranchen i en mindre virksomhed eller at springe ud som selvstændig, hvilket er tilfældet med Vinds Tømrerfirma.

Hvilke opgaver udfører vi som tømrerfirma?

Som tømrer på Amager udfører vi mange forskelligartede opgaver af både større og mindre omfang. Det kan være alt lige fra at reparere en gavl til en omfattende renovering af en bolig sammen med andre håndværksgrupper. Som tømrer skal man kunne lidt af hvert og have en bred viden om byggeteknik men også om de gældende love og regler, der blandt andet er i forbindelse med en gennemgående renovering af en bolig.

For private udfører vi typisk:

  • Montering af døre og vinduer
  • Gulvlægning og udskiftning
  • Renovering og montering af køkken
  • Reparation og udskiftning af tag
  • Opsætning af gipsvægge

Der er stor alsidighed i de opgaver, vi foretager os, hvilket netop er rart ved tømrerfaget: for der venter altid en ny og anderledes opgave lige rundt om hjørnet af både større og mindre omfang.

Hvor lang tid tager det at blive tømrer?

Inden man kan springe ud som selvstændig tømrer eller søge om arbejde i byggebranchen, kræver det først 4 år og seks måneder på skolebænken, der veksler mellem skolearbejde og praktisk arbejde på værksteder og i praktikperioder, hvor man får lov til at arbejde med hænderne og den vej igennem lærer, hvordan man bygger, tegner og planlægger.

Hos Vinds Tømrerfirma har vi løbende tømrerlærlinge, som vi tager godt hånd om og hjælper med at dygtiggøre.