Få succes med gulvlægning med disse råd

Med klikgulve er det blevet væsentligt nemmere at lægge sit eget trægulv hjemme i stuen. Men selvom det måske er blevet nemmere, er der stadig nogle faldgruber, du er nødt til at være opmærksom på, hvis du vil være sikker på også at have et flot gulv om nogle år.

Når et gulv klikkes sammen, ser det umiddelbart rigtig nemt ud. For det er jo bare at klikke brædder sammen! Eller er det nu også det? For det kræver faktisk rigtig stor præcision at lægge gulv – og har du ikke styr på undergulvet og andre faktorer, kan det meget nemt gå galt og ende med at koste dig mere, end hvis du fik en tømrer til at hjælpe dig.

Gode tips, inden du går i gang med gulvlægning

For at undgå at fået gulv, du er nødt til at skifte igen om nogle år, får du her tømrerens bedste insiderråd til at lægge det.

Hav et jævnt undergulv

Det er vigtigt med et jævnt undergulv, inden du går i gang. Er det ujævnt, skal du slibe eller spartle det, så det har en planhed på +/- 2 mm. Den største fejl er nemlig, at undergulvet ikke er jævnt. Er der mere end 2 mm i forskel, giver det enten et knirkende trægulv eller et gulv, der skubber sig fra hinanden.  Det er derfor en meget vigtig forberedelse.

Undgå fugt

Fugt er aldrig godt, og det er det heller ikke i forbindelse med lægning af et gulv. Er der fugt i undergulvet, bør du bruge en affugter til at tørre det ordentligt ud. Skal du lægge et trægulv, skal du også huske at lægge et dampspærre.

Giv gulvet plads

Ønsker du at lægge et svømmende trægulv, skal du huske på, at træ er et levende materiale. Det betyder, at det udvider og krymper sig sammen i forhold til den fugtighed, der er i rummet. Derfor skal der altid være minimum 1 centimeter luft fra plankerne til væggen og radiatorrør, så træet kan bevæge sig. Giver du det ikke plads til bevægelse, vil gulvet med tiden slå sig og blive ujævnt.

Husk retningen

Når du lægger et gulv, er det vigtigt, at du tænker på retningen. Skal der lægges planker skal de i mindre og smalle rum følge rummets retning, mens de i større rum kommer mere til sin ret, hvis lyset falder på længderetningen. Sørg dog for at lægge gulvene i samme retning i alle rum, da det giver det mest harmoniske udseende.

Få hjælp af os, hvis du er i tvivl

Det er ikke nogen nem disciplin at lægge et gulv. Er du derfor i tvivl om, hvordan du gør det bedst, er det en god ide at få hjælp udefra. Et gulv har stor betydning for udseendet af og oplevelsen af rummet. Derfor skal det også være lagt ordentligt. Du kan derfor spare mange frustrationer og penge på eventuelle rettelser ved at få hjælp af et tømrerfirma som os til gulvlægning.