Spar penge på varmeregningen med et vindfang

Der var engang, hvor samtlige boliger blev bygget med et vindfang. Sådan er det ikke længere i dag, da det i højere grad bliver anset som gammeldags og unødvendigt. Men, der er sket meget med designet af vindfang, og så er der også den uundgåelige fordel, at du kan spare penge på varmeregningen.

Det er ikke så skidt at have et vindfang til boligen, da det både er miljøvenligt og kan ses direkte på din varmeregning. Overvejer du derfor et vindfang, eller er du ved at energioptimere din bolig, kan du med fordel læse med videre.

Undgå at få kulden med ind

Der er ingen tvivl om, at et vindfang er energibesparende for enhver bolig, der har det. For når du kommer udefra og skal ind i varmen, er det normalt en kuldesluse, hvor der bliver lukket meget kulde ind. Med et vindfang, hvor det er muligt at lukke den yderste dør, inden den næste bliver åbnet, kan man helt enkelt forhindre, at kulden bliver trukket med ind i resten af huset.

En dør bliver ofte åbnet mange gange i løbet af en dag, hvorfor der hele tiden skal kompenseres for det med en radiator eller anden varmekilde, der kører konstant – særligt om vinteren. Det vil ikke på samme måde være gældende med et vindfang, da du ikke vil opleve samme træk fra døren.

Undgå at have varme i vindfanget

Hvor meget du kan spare på varmen ved at have et vindfang er svært at sige, da det kommer an på, hvor mange gange døren åbnes og lukkes, og hvor godt isoleret boligen generelt er. Men, der er ingen tvivl om, at det vil have en mærkbar betydning.

Det hjælper dog ikke noget, hvis du vælger at installere varme i vindfanget. Det har ikke nogen økonomisk gavn og vil blot være varme, der fiser ud i den kolde luft.

Et vindfang kan efterisoleres

Har du allerede et vindfang, som du gerne vil gøre noget ved, kan du med fordel efterisolere det ved at skifte de gamle ruder ud med energirigtige ruder eller ved udskiftning af lister. Gulvet kan du også med fordel gøre noget ved, så det er mere behageligt at træde ud i vindfanget uden sko på.

Et vindfang kan tilpasses den øvrige bolig

Både vindfang af ældre datoer og helt nybyggede vindfang kan designes således, at det passer til den øvrige bolig og dets indretning. Ønsker du at gøre det til et hyggeligt indgangsparti til boligen, kan du sagtens gøre dette, ligesom du også kan gøre det prestigefyldt, hvis det er bedre i trin med boligen. Med noget flot maling, tapet, udskæringer, planter og lignende kan vindfanget gøres til en attraktiv del af boligen.

Der er derfor mange muligheder med et vindfang, som ikke alene gør det muligt for dig at spare penge på varmeregningen, men som også gør det muligt at gøre helhedsindtrykket af boligen meget bedre. Der er dermed mange fordele forbundet med det.