Udskiftning af tag: Det bør du overveje

tagarbejde

Er det ikke til at komme udenom at skifte taget længere? Udskiftning af taget er bestemt ikke nogen nem beslutning, da det er en stor udgift. Derudover kommer der også en del overvejelser om alt lige fra materialer til montering, som du bør være opmærksom på.

Hvorfor skifte taget?

Der kan være mange grunde forbundet med det at udskifte taget – og det behøver ikke nødvendigvis være fordi, det er utæt eller nedslidt. Dette er dog langt i langt størstedelen af tilfældene grunden til, hvorfor husejere vælger at få det skiftet.

Dog kan det også overvejes, hvis taget helt har mistet gløden og derfor ikke længere er pænt at se på eller fordi, der er en økonomisk gevinst at hente på længere sigt i forhold til isoleringsevnen og dermed varmeregningen.

Hvilket slags tag skal man vælge?

Et tag har en stor betydning for husets samlede udtryk. Derfor bør du nøje overveje æstetikken i det tag, du ender med at vælge. Der er mange farver at vælge imellem – og her bør du vælge et, som komplimenterer huset, og får det til at fremstå harmonisk.

Taget skal ligge på huset i mange år, sandsynligvis også efter, du har solgt det, hvorfor du ikke bare kan vælge det første og det bedste. Tænk derfor omgivelserne ind i valget og hvad andre naboer eventuelt også har. Et godt eksempel er glaserede teglsten, som er et rigtig flot og pænt valg. Men har resten af nabolaget valgt matte teglsten på deres huse, kan det komme til at se underligt ud.

Derfor er det også altid godt at alliere sig med et erfarent tømrerfirma, da de ved alt om materialer og æstetik. Det kan være godt givet ud på den lange bane.

Lovkrav og regler om taglægning skal overholdes

Inden du begynder at lægge taget, skal du undersøge den gældende lokalplan. Ellers risikerer du helt at skulle ændre eller fjerne dit tag. Lokalplaner er meget forskellige, så sørg for at finde den, der gælder for netop din kommune og find ud af, om der er krav til tagbelægnings type og udformning.

Når du har tjekket lokalplanen igennem for krav, skal du også lige sikre dig, at der ikke er pålagt bestemmelser på din ejendom om tagets udformning eller andet, der har påvirkning på valget af tag.

Hvilken håndværker skal tage sig af tagarbejdet?  

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilket tømrerfirma eller håndværker, du vælger til at tage sig af udskiftningen af taget. Din fornemmelse skal være god, ligesom der også skal være styr på jura, forsikringer og alt andet, der godt kan stå med småt. Det er et arbejde med stor betydning for din bolig, hvorfor alt også skal være i orden, så der ikke dukker ubehagelige overraskelser op undervejs eller efter, arbejdet er fuldført.

Det er også altid en god ide at vælge en håndværker med dokumenteret erfaring. Så garderer du dig i højere grad mod byggefejl og forsinkelser, som kan koste dig dyrt. Hos Vinds Tømrerfirma, står vi til rådighed, og kommer gerne med et uforpligtende tilbud på netop din tagopgave.