Udskift de gamle vinduer og spar på varmeregningen

Dårligt isolerede vinduer kan være skyld i en varmeregning, der er højere, end hvad den burde være. Ved at skifte de gamle og dårligt isolerende vinduer ud med nye energivinduer, kan du spare en del på varmeregningen hver eneste måned.

Hvorfor bruge penge på at skifte vinduerne ud?

Vinduer holder desværre ikke evigt og bliver derfor slidte over tid. Har de tilmed en dårlig konstruktion fremskynder det deres nedbrydningsproces. Det giver over tid vinduer, hvis isoleringsevne forringes markant. Det kan ses på varmeregningen og mærkes inde i din stue.

Selvom det er en stor udgift at skifte vinduerne ud, betaler det sig på længere sigt i form af et lavere varmeforbrug, et bedre indeklima og en større værdi på huset. Vælger du endda at skifte de gamle vinduer ud med nogle næsten vedligeholdelsesfri vinduer, kan du tilmed spare lidt på den post også.

Hvor meget er det muligt at spare ved at skifte vinduer?

Når du skal skifte vinduer, skal du huske på, at også nye vinduer kan være dårligt isolerende. Vil du gerne undgå det, skal du undgå at købe de billige termovinduer og i stedet gå efter de lidt dyrere vinduer med to-lags energiglas eller energivinduer. 

Jo dårligere vinduer, du har lige nu, jo mere kan du naturligvis spare på varmeregningen. Men, langt de fleste huse har mulighed for at spare 25-30% på varmeregningen, hvoraf en stor del af potentialet netop ligger i vinduerne.

Hvilken type vinduer skal du skifte de gamle ud med?

Det er svært på stående fod at vide, hvilken type vindue der er bedst for dit hus eller ejendom. Som udgangspunkt er der dog mest at spare på varmeregningen ved at skifte de gamle vinduer ud med 2 eller 3-lags energiruder. Herefter kan du gå ind og se på, hvad der er af muligheder, når det kommer til æstetik, udsyn og økonomi.

Der er dog ingen tvivl om, at du med en 3-lags rude får energibesparelser og heller ikke får træk fra vinduesfladen. Den er dog mindre transparent og har også en bredere ramme. Så det er naturligvis noget, du skal gøre op med dig selv om, hvorvidt du kan gå på kompromis med.

Det at skifte vinduer kræver derfor nogle nøje overvejelser, inden du går i kast med det. Det er en stor udgift, så derfor er det også vigtigt, at det rette valg bliver truffet første gang.

Få rådgivning om udskiftning af vinduer hos en tømrer

Det er altid godt at få professionel rådgivning med ind over, når der skal udskiftes vinduer. Det har stor betydning for indeklimaet, din økonomi og ikke mindst for æstetikken på bygningen og er derfor en beslutning, der nøje skal overvejes. Et godt sted at få rådgivning om udskiftning af vinduer er hos os. Vi ved helt sikkert meget om vinduer og energioptimering og er derfor et oplagt sted at gå til, når hele huset står og skal have skiftet alle vinduerne.